Shinshi Doumei Cross BG

Официално "Shinshi Doumei Cross BG" е първата "професионална" българска група за превод на манга. "Професионална", защото ние сме първата организирана в екип група, която се ръководи по определен начин и спазва определени критерии и метод на работа.

Групата е основана от "Plama_chan" на 07.10.2006г. и първоначално се занимава с превод предимно на "шоуджо" заглавия, но през последните години се наблюдава доста голямо жанрово разнообразие.

Името ни идва от заглавието на първия ни проект - мангата "Shinshi Doumei Cross" с автор Арина Танемура, което в общи линии се превежда "Алиансът на джентълмените".

През 2008г. SDC-BG обедини усилията си със съществуващия, преди появата на групата, единствен сайт за превод на манга на български - "Manga-kun" и така се достигна до резултата, който виждате днес.

"Ние сме един откачен, но задружен екип. Правим това, което ни харесва. Стил, качество и най-вече удоволствие от добре свършената работа."

Manga-kun

Идеята за създаването на този сайт възникна спонтанно през Януари 2005 година. В следствие на други страсти, сайтът се превърна в сборище на манга любители желаещи едно - манга на български език. По това време фенските преводи бяха рядкост и това амбицира потребителите да се обедният и задружно да превеждат най-различни манги. С времето много неща се промениха, но крайната цел не се промени. За това и през 2008 Манга-кун с удоволствие и уважение обедни усилия със "Shinshi Doumei Cross BG". Резултатът е пред вас.

"Желаем ви повече приятни мигове с преводите на любимите ви манги."

Вече достъпни и онлайн:

SDC-BG online reader

Ако сте фен на мангата, искате да я четете на родния си език, държите на качеството и добре свършената работа, значи сте попаднали на правилното място!

Харесайте страницата ни във Facebook:

SDC on Facebook

Нашата дейност е изцяло на фен основа. Не целим да получаваме каквито и да е парични и подобни облаги. Единственото ни желание е да разпространим това изкуство, наречено манга, и да го направим достъпно и на родния ни език!

 Свържете се с нас:

SDC-BG e-mail