Ranma 1/2

Известно още като: Ranma
Жанр: Шоунен, Комедия, Романтика, Екшън, Бойни изкуства, Училищен живот, Ечи
Автор: Такахаши Румико

Статус за процеса на работа

Сюжет:

Главен герой на историята е момче на имe Ранма Саотоме, който от малък до 16-годишна възраст тренира бойни изкуства. Става така, че по време на тренировъчно пътуване в планината Баянкала (Bayan Har Shan, някъде в Китай), Ранма и баща му Генма Саотоме падат в прокълнатите "Извори на Скръбта". Всеки от изворите е свързан с история за това как преди милиони години някой или нещо се е удавил там. И така всеки, който падне в изворите, бива прокълнат да се превръща в съществото, удавило се в съответния извор, всеки път, когато е залят със студена вода (и съответно, ако е залят с топла вода, възвръща истинския си образ), като разума и способностите на съответния човек се запазват и в новата му форма. И така Генма пада в извора на Гиганската Панда - превръща се в панда, а Ранма пада в Извор, където се е удавило момиче.

След завръщането си в Япония, Генма съобщава на Ранма, че е сгоден за момиче, което никога преди това не е виждал. И все едно това не е достатъчно, ами и му го съобщава буквално няколко пресечки преди къщата на момичето. В това време Соун Тендо съобщава на трите си дъщери, че една от тях трябва да се омъжи за Ранма (когото нито са виждали, нито пък чували), за да може да просъществува училището Тендо. Естествено когато девойките виждат Ранма за първи път, той е в момичешката си форма. Това довежда до голямо объркване до момента, в който Акане Тендо, най-малката от сестрите, вижда Ранма в момчешката му форма, по време на инцидентно влизане в банята. След като сестрите разбират, че той се превръща в момиче всеки път, когато е залят със студена вода, по-големите сестри веднага оставят годежа на най-малката по простата причина, че Акане мрази момчета, а Ранма е на половина момиче.

Така започва една изключително забавна история, преплетена с много видове бойни изкуства, всевъзможни преобразявания и на фона на всичко това връзката на Акане и Ранма, крепяща се на косъм мeжду любовта и омразата.


Превод: Manga-kun
Редакция: Manga-kun
Оформление: Manga-kun

Вече достъпни и онлайн:

SDC-BG online reader

Ако сте фен на мангата, искате да я четете на родния си език, държите на качеството и добре свършената работа, значи сте попаднали на правилното място!

Харесайте страницата ни във Facebook:

SDC on Facebook

Нашата дейност е изцяло на фен основа. Не целим да получаваме каквито и да е парични и подобни облаги. Единственото ни желание е да разпространим това изкуство, наречено манга, и да го направим достъпно и на родния ни език!

 Свържете се с нас:

SDC-BG e-mail